Olen käynyt täällä miltei 3 vuotta. Totta kai täällä tehdään alkuhaastattelu, kun tulee tänne. Minun alkuhaastattelu kesti noin puolituntia. Minun mukana oli sairaanhoitaja, joka on töissä Hansakadulla. Minulle kerrottiin sarastuksesta ja siitä, mitä täällä tehdään. Halusin kokeilla keittiöpuolta. Eräs tuttuni oli myös keittiössä ja hän neuvoi, mitä on missäkin. Kysyin alussa koko ajan ”mihin tämä kuuluu, entä tämä?”

Pikkuhiljaa opin talon tavoille ja oli kiva tietää, että mitä kuuluu tehdä. Aluksi tein leipiä ja laitoin tiskejä. En hirveästi muista alkuaikoja. Kun olin ollut aika kauan keittiöpuolella minulle sanottiin, että voisin alkaa olemaan kassalla. Uudet jutut pelottavat, mutta rohkeana sanoin, että voin mennä kassalle. Siinä meni vähän aikaa, että osasin käyttää kassakonetta. Kuitenkin melko pian kassan käyttö tuntui jo tutulta ja pian hallitsin kassakoneen käytön. Hoidin samaan aikaan tiskiä ja sitä, että vitriinissä on kaikki tarvittava: leivät, jogurtit, mehut ja muut juomat. Kahvion auetessa laitoin vitriiniin valot ja kellon soitto merkiksi, että kahvila on auki. Ihmisiä tuli ottamaan vitriinistä mitä haluaa, ostetut ruuat/juomat laitettiin tiskille ja maksu tapahtuu kortilla tai käteisellä. Iso kahvi maksaa 50 senttiä, kuten myös voileipä. Halpaa siis on!

Lounasta tehdään yhdessä jäsenien ja keittiön ohjaajan kanssa. Ja ennen lounasta tiski laitetaan ruokailukuntoon, eli esille lautaset, haarukat, lusikat – riippuu siitä, mitä ruokaa on. Salaatinkastikkeet, juomat, leivät yms. Sitten kassalle valmiiksi ja ottamaan vastaan ruoka-annokset, lounas maksaa 3,5 euroa. Maksujen jälkeen pääsee itsekin syömään lounasta. Kahvit pitää
muistaa laittaa keittymään, että ruuan jälkeen saa jälkiruokakahvia. Ruokailun jälkeen alkaa tiskirumba, onneksi klubitalolla on kunnon tiskikone. Kun astiat ollaan saatu puhtaaksi, niin pyyhitään pöydät. Myös tiski pyyhitään ja roskat viedään roskakatokseen. Kun kaikki hommat tehty kirjaudutaan ulos ja matka kohti kotia voi alkaa.

Käyn Sarastuksessa kolme kertaa viikossa. Sarastus kokonaisuudessa on todella ihana paikka. Saa tutustua uusiin ihmisiin ja kokea erilaisia työtehtäviä. En vaihtaisi hetkeäkään täällä Sarastuksessa. Love ya!