Työ- ja koulutusvalmennus

Työ- ja koulutusvalmentaja tukee jäseniä oman kuntoutumispolun löytymisessä kuntoutumissuunnitelmissa ja päivittäisessä toiminnassa sekä auttaa sosiaalisissa ja taloudellisissa asioissa.

Työ- ja koulutusvalmentaja tukee kuntoutujia takaisin työ- tai opiskeluelämään. Tukea annetaan myös ehkäisemään opintojen keskeyttämistä tai sopivan opintopaikan löytämiseksi. Valmentaja tekee yhteistyötä oppilaitoksien, työvoimapalvelukeskuksen, yrityksien sekä eri viranomaisten kanssa. Työ- ja koulutusvalmentaja koordinoi työkokeilupaikkoja työpaikoissa tapahtuvaan kuntoutumiseen ja toimii niissä valmentajana. Yhteistyötä tehdään mm. työ- ja elinkeinoviranomaisten kanssa.

Opiskelu- ja työvalmennusklubit antavat valmiuksia työ- ja opiskeluelämään. Klubeihin voi osallistua, vaikka ei suuntana olisi vielä opiskelu tai työelämä

Kuva oppikirjasta ja pyyhekumi

"Olen ollut Klubitalon Klubitalolta työuralle -projektissa. Projektissa sain tukea ja apua eri työhakemusten tekemisiin. Työ- ja koulutusvalmentaja auttoi minua käytännön asioissa ja tuli kanssani myös työvoimatoimistoon tueksi. Klubitalon kautta sain työkokeilupaikan, johon sain Klubin työvalmentajan valmennuksen. Työpaikka on auttanut minua vajoamasta."

- Klubitalon jäsen